TV-vsebine

Prav vsakdo od nas si z veseljem privošči nekaj večerne sprostitve ob gledanju televizije. Nekaterim so bolj pri srcu filmi, drugim serije, tretjim informativne ali poljudnoznanstvene oddaje, četrti uživajo v športu. Če imamo dobrega ponudnika televizijskih storitev, na primer Telekom Slovenije, potem se med programi, ki so nam na voljo, običajno najdejo TV-vsebine, ki so nam všeč in s katerimi se z veseljem zamotimo. Seveda pa je včasih ponudba, predvsem zaradi naših zahtev, tudi okrnjena, kar nas nemalokrat spravi v slabo voljo.

Paket, ki ponuja največ

Nekoč smo bili povsem zadovoljni, če smo imeli na izbiro nekaj domačih programov, vendar pa nam je razvoj omogočil, da smo se precej hitro navdušili tudi nad tistimi, ki ponujajo posebne, tematske vsebine. Te so bile najprej mogoče z odločitvijo za satelitsko televizijo, kasneje tudi za kabelsko, vendar nobena od teh ne zadovolji vseh naših potreb. Satelitska televizija nam je brezplačno vedno ponujala tiste vsebine, ki niso bile najbolj zanimive ali pa so bile v tujem jeziku. Kabelska televizija pa je, če je hotela zagotoviti nizko ceno, ponujala zelo omejen nabor programov. Bogate TV-vsebine so nam ponudili šele v času razvoja internetne televizije, ko so nam svojo ponudbo predstavila vodilna telekomunikacijska podjetja, kot je Telekom Slovenije.

Telekom Slovenije

Ponudniki TV-storitev nam danes omogočajo naročnino na pakete, pri katerih je TV paket v ponudbi skupaj s telefonijo ali mobilno telefonijo in internetom. Naš najstarejši in s tem tudi najbolj izkušen ponudnik, Telekom Slovenije, nam nudi pakete Modri, ki so na voljo v treh različicah. Ponujajo nam kar nekaj izbire kar se tiče količine programov v vsakem paketu, hitrosti interneta, brezplačnega in plačljivega telefoniranja, pa tudi dodatnih možnosti, s katerimi lahko TV vsebine »zavrtimo nazaj« ter si jih ogledamo kasneje ali pa jih spremljamo na mobilnih napravah. Paket Modri Plus nam gotovo ponuja največ, tako kar se tiče interneta kot telefoniranja in dodatnih možnosti, vanj pa je vključenih več kot 235 programov v programski shemi Mega HD.

Takšna ponudba gotovo zadovolji marsikoga, ne pa vsakogar. Ljudje smo si med seboj pač različni in radi spremljamo različne TV-vsebine. Tako se nekateri za to, da bi lahko spremljali prav določene programe, ki jih ni v redni ponudbi, odločijo za dodatne opcije.

Posebna ponudba dodatnih programov in vsebin

Tisti, ki bi na primer želeli gledati HBO in Cinemax, saj se tam vedno najdejo odlični filmi in serije, HBO pa je znan tudi po premiernih predvajanjih, se ob potrebi po doplačilu pogosto razburjajo. Doplačilo petih ali desetih evrov jim je odveč, čeprav za takšen minimalen znesek dobijo dostop do kar nekaj programov in s tem do izjemno kakovostnih TV-vsebin. Pa je razburjanje upravičeno? Vsekakor ne. Tudi Telekom Slovenije ali kateri koli drugi operater mora namreč za to, da svojim naročnikom ponudi omenjene opcije, plačati za posredovanje. Bodimo realni: komercialne TV-postaje živijo od prodaje oglasnega prostora, kadar oglasov ni veliko ali jih morda sploh ni nič, pa je treba za uživanje ob njihovih vsebinah plačati. Iz tega financirajo svoje delovanje, prav tako pa tudi pripravo teh kakovostnih vsebin, ki jih želite, ter nenazadnje tudi podnaslavljanje v slovenskem jeziku.

HBO on demand

Za doplačilo torej nikakor ni kriv ponudnik storitev, temveč to zahteva sam lastnik programov. »Operater« nam torej lahko ponudi možnost spremljanja dodatnih kanalov, vendar pa nam tega ne more ponuditi brezplačno. Če bi želel, da so ti posebni programi zajeti v splošno shemo, bi se žal morala povišati naročnina za vse, kar pa gotovo ni sprejemljivo. Nenazadnje so nekateri povsem zadovoljni s klasično ponudbo, eni bi želeli kot dodatno možnost HBO, drugi Cinemax, tretji Voyo in tako naprej … Saj razumete: tudi pri nakupu avtomobila je treba doplačati dodatno opremo, ki ni del paketa, temveč je zgolj vaša želja.

Sicer pa: kdo pravi, da je nujno poseči po dodatni ponudbi? Programov v paketu Modri je veliko, programska shema pa je oblikovana tako, da skuša zajeti želje čim širšega kroga uporabnikov in zadostiti čim večjemu številu ljudi. Tako se v njej najdejo nacionalni, športni, glasbeni, poljudnoznanstveni, otroški in drugi programi – za vsakogar nekaj.

Ni izbire? Preverite, kaj ste zamudili!

HBO ogled nazajČe se vam kljub temu kdaj pripeti, da vključite svojo televizijo prav takrat, ko na sicer vam najljubših programih resnično ne predvajajo nič takšnega, kar bi vas premamilo, to seveda ni razlog za slabo voljo. Bodite nekoliko iznajdljivi, pobrskajte po sporedih in si oglejte TV-vsebine, ki ste jih zamudili. Ogled za nazaj vam omogoča, da si kak dober film, ki je bil na programu ob nemogoči nočni uri, pogledate tudi popoldne oziroma takrat, ko imate čas ter vas ne priganjajo druge obveznosti.