Praznovanje rojstnega dne otroka

Ko je vaš otrok za leto starejši, to običajno proslavite dvakrat: enkrat v krogu družine in najbližjih, drugič ima otrok zabavo za svoje prijateljčke. Predvsem praznovanje rojstnega dne skupaj s prijatelji iz vrtca ali šole pa je lahko tudi zelo stresno in prinese kup skrbi. Kaj bodo otroci počeli, da se ne bodo dolgočasili? Kaj bodo jedli in pili, glede na to, da so si tako različni – nekateri imajo alergije, drugi so izbirčni, tretji so iz družin, kjer jedo samo zdravo hrano … Kaj boste naredili, če kdo od njih med divjanjem pade in se poškoduje? Pogosto je najbolje, da skrb prepustimo tistim, ki imajo izkušnje. Praznovanje rojstnega dne naj se torej iz vašega doma prestavi nekam drugam.

Kje naj poteka praznovanje rojstnega dne?

Gostilna s posebnim prostorom ni najboljša izbira za praznovanje rojstnega dne za otroke, saj imajo otroci radi aktivno preživljanje časa. Izberite torej lokacijo, kjer se bodo lahko razgibali in sprostili, hkrati pa izkusili še kaj novega.

Starši otroke pogosto peljejo na praznovanje v zaprt bazen, kjer najmlajši čofotajo pod nadzorom animatorjev, nekateri gredo raje v mini živalski vrt, drugi na bowling, tretji v pustolovski park. Pomembno je, da se povsod dogovorite glede tega, kako bo za otroke poskrbljeno in kdo bo skrbel za njihovo varnost.

Kadar nimate možnosti, da bi otroke povabili na takšno aktivnost, razmislite o tem, kakšne so možnosti v vašem kraju. Bi se lahko dogovorili z gasilci, da pridejo otroci na ogled gasilskega doma in avtomobilov? Bi lahko bližnjega kmeta nagovorili, da si pridejo ogledati živali? Se lahko v nogometnem klubu dogovorite, da pripravijo mini tekmo za rojstni dan? Možnosti za praznovanje rojstnega dne je veliko, le nekaj razmisleka je potrebnega.

Ena izmed super idej: https://www.bowling-spider.si/praznovanje-rojstnega-dne/

Priprava na zanimivo praznovanje rojstnega dne

Ko se odločite, kje bo praznovanje rojstnega dne potekalo, še niste naredili vsega. Ko otroke povabite, je potrebno na vabilo zapisati, kaj boste počeli, da lahko pridejo pripravljeni – deklice v razkošnih oblekicah pač ne spadajo v pustolovski park. Prav tako razmislite o tem, kako bo potekal prevoz na lokacijo. Najbolje je, da se dobite kar tam, a če je potrebno narediti nekaj več kilometrov, to staršem povabljenih otrok ne bo všeč. Povabite torej toliko otrok, kolikor jih gre v vaš avtomobil in avto še ene od mamic, ki jo boste prosili za pomoč pri prevozu.

Kadar bo praznovanje nekje drugje, razmislite tudi o tem, ali boste torto pripeljali sami ali se boste zanjo dogovorili kar na lokaciji. Prevažanje torte ni vedno najbolj praktično, zato je lahko druga možnost boljša.