Rolo komarnik

Komarji so lahko zelo nadležni in moteči gostje v naših domovih, še posebej v toplih poletnih mesecih, ko se z njihovim pojavom poveča tudi tveganje za pike in druge neprijetnosti. Da bi se jim izognili in ohranili udobno bivanje, je ključno poskrbeti za učinkovito zaščito pred temi nadležnimi insekti.

Eden od najučinkovitejših načinov za preprečevanje vstopa komarjev v notranje prostore so komarniki, ki zagotavljajo zanesljivo zaščito in obenem omogočajo nemoteno kroženje zraka. Med različnimi vrstami komarnikov je vse bolj priljubljen rolo komarnik, saj poleg svoje učinkovitosti ponuja tudi estetsko in praktično rešitev za zaščito doma pred insekti.

Maksimalna zaščita pred mrčesom

Komarniki za okna in vrata so pomembno orožje za preprečevanje vstopa nadležnim insektom v naše domove. Med različnimi vrstami komarnikov je treba izpostaviti, da poznamo več vrst le-teh, odločitev pa je odvisna od tega, kako veliko površino bomo zaščitili in kakšne so naše prioritete.

Fiksni komarnik Frisema
Osnovno rešitev za zaščito pred komarji predstavlja fiksni komarnik.

Zagotovo je najbolj osnoven in enostaven fiksni komarnik, ki ga skupaj z okvirjem vstavimo v okvir okna in ga po sezoni komarjev odstranimo ter pospravimo. Slaba lastnost teh komarnikov je njihova manjša fleksibilnost v primeru, ko želimo doseči zunanji del okna, denimo ob zalivanju rož.

V tem primeru so precej bolj uporabni rolo komarniki. Zasnova rolo komarnika omogoča, da se tesno prilega oknu, tako da komarjem ne pušča nobenega prostora za vstop. To pomeni, da lahko uživamo v svežem zraku brez skrbi pred nezaželenimi gosti, komarnik navijemo v kaseto in pogledamo skozi okno na dvorišče ali zalijemo rože.

Dolgotrajna in enostavna uporaba

Rolo komarniki so znani po svoji trajnosti in preprosti uporabi. Njihova konstrukcija je običajno izdelana iz visokokakovostnih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in minimalno vzdrževanje. Enostavno jih je tudi upravljati. Preprosto jih namreč navijemo v kaseto ali spustimo glede na trenutne potrebe, kar omogoča nemoteno prehajanje svežega zraka in obenem ohranja nadležne insekte na varni razdalji.

Možnost vgradnje na različne elemente

Eden od bolj priljubljenih vidikov rolo komarnikov je, da jih je mogoče namestiti na obstoječe rolete, kar je velika prednost za tiste, ki že imajo nameščene rolete in želijo dodati še zaščito pred insekti. Ta prilagodljivost omogoča enostavno nadgradnjo obstoječih sistemov in izboljšanje funkcionalnosti prostora brez potrebe po popolni zamenjavi celotnega okenskega ali vratnega sistema.

Rolo komarnik Frisema
Rolo komarnik je učinkovit, praktičen in enostaven za uporabo.

Poleg možnosti vgradnje na obstoječe rolete so rolo komarniki prilagojeni še za namestitev pod obstoječe zunanje žaluzije in polkna, tudi v primeru omejenih premerov. To je še posebej koristno za tiste, ki imajo omejen prostor zunaj oken ali vrat in potrebujejo učinkovito zaščito pred insekti brez ogrožanja estetike ali funkcionalnosti njihovega zunanjega senčila ali polkna.

Rolo komarnik ima kar nekaj prednosti

Omenili smo že, da je rolo komarnik nadvse preprost za uporabo in ni moteč faktor, ko želimo seči skozi okno. Njegovo navijanje ali spuščanje in fiksiranje v položaj je prav tako enostavno. V spodnji položaj ga namestimo s klik sistemom, medtem ko vgrajen zavorni sistem poskrbi za enakomerno navijanje v omarico. Ker je sama mrežica komarnika vpeta v stranska vodila, kjer se nahajajo protivetrne ščetke, je vstop komarjem, drugim insektom in žuželkam ter alergenom v popolnosti onemogočen.