Toplotna črpalka

Vrhunec ogrevanja: toplotna črpalka

Meseci, ko se zunaj ohladi in se nižje temperature preselijo tudi v naša stanovanja, so tudi meseci tuhtanja o tem, kako končno vendarle zmanjšati precej visoke stroške za ogrevanje. Čeprav marsikaj vemo in znamo, pa nam ključne spremembe v slogu življenja ali morda v gradnji to včasih nekoliko preprečujejo.

V prvi vrsti si ljudje že po lastni naravi želimo prihraniti. A včasih v tej želji naredimo tudi kakšen napačen korak. Dobro nam je znano, da za zadrževanje toplote v stanovanju potrebujemo kvalitetna okna in vrata ter toplotno izolacijo, obenem pa pozabljamo, da je naš končni prihranek pri strošku za ogrevanje odvisen še od nečesa drugega.

Kateri način ogrevanja izbrati?

Ni vseeno, ali za ogrevanje uporabljamo peč na drva, premog, kurilno olje ali pelete. Prav tako ni vseeno, ali nam pri ogrevanju pomagajo tudi ogrevalne toplotne črpalke. Če ste zanje v preteklosti že slišali, a niste povsem prepričani, za kaj gre, boste še kako veseli, da ste naleteli prav na ta članek.

Nizkotemperaturna ogrevalna toplotna črpalka Mono
Nizkotemperaturna ogrevalna toplotna črpalka Mono

Tisti, ki menite, da je bilo z vaše strani postorjeno vse, kar je potrebno za znižanje stroškov ogrevanja, a glede toplotnih črpalkah še niste poizvedovali, boste morda presenečeni nad učinkom, ki ga trenutno ne izkoriščate. Čeprav morda menite, da z novimi okni in vrati, kvalitetno izolacijo in ogrevanjem na pelete počnete vse, kar je mogoče, berite dalje.

Poceni ogrevanje s toplotno črpalko

Resda so v zadnjih letih peleti zasloveli kot najcenejši energent na trgu glede na energijo, ki jo oddajajo, pa je toplotna ogrevalna črpalka še korak pred njimi. Z njeno uporabo boste prihranili še precej več kot doslej.

Montaža je možna tako v novogradnjah kot obstoječih objektih, ta pa ne bo vzela več kot 14 ur. Za svoje delovanje potrebuje zgolj zrak, vodo in minimalno količino električne energije. In pozor! Za nakup izdelka je mogoče pridobiti nepovratna sredstva iz Eko sklada, kar investicijo naredi še toliko bolj zanimivo.