Nakup vzmetnice

Vzmetnice so eden od najpomembnejših kosov pohištva v vašem domu. Ste morda vedeli, da je priporočljivo, da jih na vsakih sedem let zamenjate? Verjetno vas je ta podatek presenetil. To je potrebno narediti že zaradi higienskih vzrokov in spreminjajočih se potreb človeškega telesa po udobju v različnih življenjskih obdobjih. Ko kupujete novo posteljo, je hkrati čas, da kupite še novo vzmetnico.

Kakovostne vzmetnice so vam po ugodnih cenah na voljo v spletni trgovini Mega Pohištvo.

Drugi razlogi za nakup nove vzmetnice

Vzmetnice je potrebno zamenjati tudi zaradi dotrajanosti materialov. Podatek, da ljudje v sedmih letih na posteljah preležimo okrog 20.000 delovnih ur, nam pove zadosti. Ležišče z leti izgublja elastičnost, zato ne more več zagotavljati ustrezne podpore za pravilno lego hrbtenice. Toda ker vzmetnico uporabljate dnevno, tega niti ne občutite.

Vzmetnica Perla Normal
Vzmetnica Perla Normal s 5-conskim jedrom iz žepkastih vzmeti.

Opozorilni znak za potrebno menjavo vzmetnice je tudi ta, da se zjutraj zbujate togi, nenaspani in z bolečinami na določenih predelih telesa. To pomeni, da ležišče z vzmetnico ne opravlja več svoje naloge, saj telesu ne zagotavlja učinkovite opore.

Vzmetnico je smiselno zamenjati tudi v primeru, če ugotovite, da drugje spite bolje kot doma. Takšna ležišča imajo običajno že navzven vidne znake, da so bila uporabljana predolgo. Pri tem imamo v mislih različne vdolbine, ohlapno tkanino, uhajanje katere od vzmeti in podobno.

Kakovostne vzmetnice za kar najboljši spanec

Znano je, da kakovost vzmetnice močno vpliva na kakovost spanca. Ravno zato je pri nakupu potrebno paziti, da izbirate med vrstami vzmetnic, ki bodo vašemu telesu nudile pravilno podporo. To pomeni, da bodo vašo hrbtenico držale v prav vseh točkah v fiziološko pravilnem položaju in popolnoma sproščeno. Vzmetnice ne smejo biti ne pretrde in ne premehke.

Vzmetnica Hospital Extra
Vzmetnica Hospital Extra s 5-conskim jedrom iz žepkastih vzmeti.

Če vam vzmetnice nudijo premehko podporo, je to povsem neprimerno za spodnji del hrbtenice. Na tem mestu se namreč nahaja večina telesne teže. Premehke vzmetnice lahko povzročajo velike bolečine in otrdelost. Pretrde vzmetnice pa lahko telo podpirajo neenakomerno in zato povzročajo neprijetne točke z visokim pritiskom, ki lahko privede do bolečine, pogostega obračanja in nemirnega spanca.