Dekorativne stenske nalepke

Stenske nalepke za povsem drugačen videz doma

Ste tudi vi že ugotovili, da je včasih za prenovljen videz doma povsem dovolj, da poskrbite za manjše spremembe? Res je, ni vam potrebno barvati sten ali kupiti novega pohištva, saj lahko videz osvežijo že dekorativne stenske nalepke.

Kam namestiti stenske nalepke?

Stenske nalepke so namenjene dekoraciji vseh prostorov, zato obsegajo najrazličnejše motive, ki se podajo k vsakemu stilu. Sprva so se najpogosteje pojavljale v otroških sobah, kjer so veliko bolj praktične kot poslikave. Z njimi se je skrbelo tudi za dekoracijo sten nad kuhinjskimi pulti, prav tako pa za dekoracijo v kopalnicah. S tem, ko se je ponudba vzorcev, barv in velikosti povečala, pa so postale stenske nalepke priljubljene tudi v drugih prostorih.

Stenska nalepka za jedilnico

Z njimi lahko okrasimo steno v predsobi in tako poskrbimo, da ta, pogosto najmanj opazen prostor v domu, pridobi veliko topline, s katero pozdravimo obiskovalce. Prav tako pa so stenske nalepke odlična popestritev dnevnega prostora, delovne sobe in tudi zakonske spalnice.

Na kakšno površino lahko namestimo stenske nalepke?

Pravzaprav je edina omejitev ta, da je površina gladka. To pomeni, da jih lahko lepimo na klasične stene, na steklo (okna in steklene pregrade ali celo kabina za prho), na ogledala, na ultrapas in lakiran les (na primer kuhinjske omarice in garderobne omare, prav tako pa tudi na vrata), na plastiko in kovino (hladilnik, kovinska omara itd.).

Stenska nalepka za stikalo

Kam pa stenskih nalepk ni priporočljivo namestiti? Klasične stenske nalepke so namenjene uporabi v notranjih prostorih, kjer nanje ne vplivajo velika temperaturna nihanja in UV žarki. Če jih boste namestili na okno, ki je ves dan obsijano s soncem, bodo obledele, se odlepile in se morda celo pričele grbančiti, zato v tem primeru izberite temu namenjene specialne nalepke. Ravno tako nalepk ne nameščajte na grelna telesa ali neposredno v njihovo bližino (na radiatorje). Stenske nalepke ravno tako niso enakovredne specialnim nalepkam za avtomobile. Pri teh je potrebno poskrbeti za drugačno kakovost materiala in lepila.