Načrtovanje kuhinje

Načrtovanje kuhinje

Kuhinja je srce vsakega doma in prostor, kjer kot družina preživimo kar precej časa. Kuhinja še zdaleč ni namenjena le kuhanju, temveč tudi druženju, pogovorom, sprejemanju gostov in tako naprej. Prav zaradi tega je pred samim nakupom potrebno ustrezno načrtovanje kuhinje, saj bo le tako postala prostor, v katerem se bomo z veseljem zadrževali. Ustrezno načrtovanje kuhinje bo namreč zagotovilo, da bo kuhinja praktična, funkcionalna in nenazadnje tudi lepega videza.

Načrtovanje delovnega triangla

Vsaka kuhinja je sestavljena iz treh glavnih področij. Vse skupaj poimenujemo kar delovni triangel. V delovni triangel sodijo hladilnik, kuhalne enote (štedilnik, pečica, …) in pralno področje, v katerega je umeščeno pomivalno korito.

Načrtovanje kuhinje naj se ne začne z izbiro blagovnih znamk kuhinjskih elementov, temveč z njihovo ustrezno postavitvijo. Povsem jasno je, da elementi delovnega triangla ne smejo biti postavljeni predaleč narazen, saj v nasprotnem primeru ne bodo priročni za kuhanje. Pa tudi preblizu si ne smejo stati, kajti tako jih ne bomo mogli uporabljati. Pri delu nas ne sme motiti odpiranje in zapiranje predalov.

Za delovni triangel naj torej velja, da naj vsota razdalj med tremi glavnimi delovnimi centri ne znaša več kot 6,6 m. Če razložimo še bolj natančno: med hladilnikom in pomivalnim koritom naj bo vsaj 60 cm delovne površine za bolj grobo pripravo hrane. Med koritom in štedilnikom pa naj bo od 60 do 120 cm prostora za bolj natančno pripravo hrane. Načrtovanje kuhinje naj prav tako zajema to, kje in kako bodo postavljene kuhinjske omarice.

  • Kuhinja Nolte Soft Lack

Načrtovanje kuhinjskega prostora mora upoštevati tudi ustrezno povezavo med smetmi, pomivalnim koritom ter pomivalnim strojem. Ti trije elementi nikakor ne smejo biti postavljeni daleč drug od drugega. Po jedi boste namreč svoje krožnike očistili in ostanke odvrgli v smeti. Nato boste krožnik sprali in ga položili v pomivalni stroj.

Dobro in pravilno zasnovana kuhinja je zagotovo eden izmed najpomembnejših elementov pri nakupu nove kuhinje. Zato se še pred načrtovanjem vprašajte, kaj sploh od svoje kuhinje pričakujete. Sledite svojim željam, saj boste le tako v tem prostoru popolnoma zadovoljni.

Brezplačno načrtovanje kuhinje z Il Ambienti

V podjetju Il Ambienti (https://www.ilambienti.com/) vam pripravijo 3D izris kuhinje po meri in to povsem brezplačno. Vaših idej ne želijo omejevati, temveč jim dati prosto pot. V sodelovanju z vami tako dosežejo optimalen načrt ter vam izdelajo kakovosten 3D izris kuhinje, tako da boste dobili realen vpogled v opremljeno kuhinjo.

Pri tem je zelo pomembno, da so meritve prostora opravljene zelo natančno in pravilno, zato vam svetujejo, da se dogovorite za obisk strokovnega svetovalca, ki bo opravil vse ustrezne meritve. Če se zanimate za načrtovanje kuhinje, bo torej enega izmed prvih korakov zagotovo predstavljala meritev kuhinjskega prostora. Izkoristite brezplačno svetovanje strokovnjakov!