Hiša na ključ

Zagotovo ni družine, ki si ne bi želela svojega lastnega doma, ob sodobnem življenjskem stilu pa si želi priti do njega običajno »na ključ«. Kaj to pravzaprav pomeni?

Hiša na ključ je hiša, ki jo izberemo, naročimo, in nato prevzamemo, ko je gotova. Skoraj tako, kot bi kupovali kakšen drug izdelek. Nenazadnje tudi čevlje v trgovini izberemo, pomerimo in odnesemo domov. Ni se nam treba ukvarjati s celotnim postopkom izdelave, in to velja tudi za hišo na ključ. Ko enkrat sklenemo pogodbo, v kateri se dorečejo vse podrobnosti, lahko mirno počakamo, da je hiša nared za našo vselitev.

Kakšne prednosti ima sodobna hiša na ključ?

Moderne hiše na ključ so v veliki večini individualne montažne hiše. Zakaj montažne? V prvi vrsti seveda zato, ker montažna gradnja omogoča, da so hiše ne ključ narejene kakovostno, poleg tega pa tudi v časovno primernem okvirju – pri montažnih hišah je gradnja zaradi lastnosti materialov precej hitrejša.

Poleg tega velja pomisliti tudi na ceno gradnje ter še na eno finančno pomembno dejstvo: strošek bivanja. Montažne hiše, ki se postavljajo kot hiše na ključ, so običajno narejene iz sodobnih materialov, kar pomeni, da gre za nizkoenergijsko ali celo pasivno gradnjo. Takšna hiša nam v času bivanja prihrani precej stroškov za ogrevanje in hlajenje.

Hiša na ključ, ki jo izberemo med montažnimi hišami, seveda ni takšna kot katera koli druga. Montažne hiše danes omogočajo množico izbir in prilagoditev, kar nam zagotavlja, da nazadnje dobimo popoln unikat. In če vas zanima, kakšna je montažna hiša na ključ lahko videti v praksi, bo najbolje, da pogledate med reference podjetja Rihter, saj je na njihovi spletni strani predstavljenih kar nekaj zanimivih projektov. Takšnih, ki vas bodo prepričali, da je montažna hiša na ključ najboljša rešitev.

  • Hiša na ključ 1

Če razmišljate o svojem domu in bi radi v hiši izbrali vse do zadnje podrobnosti, vendar pa se ne želite ukvarjati s samim procesom gradnje, saj za to nimate niti časa niti znanja, potem je lahko hiša na ključ pravi odgovor.