Nadzor in upravljanje stavbe

Sodobna tehnologija nam ponuja vse več uporabnih rešitev, s katerimi lahko bistveno izboljšamo svoje življenje. Poleg tehnologij, ki so namenjene samim delovnim procesom, pa so vse bolj uveljavljene tudi tehnologije, ki nam omogočajo izboljšanje nadzora delovnega ali bivalnega prostora in njuno popolno prilagoditev našim željam oziroma izbiram. Centralni nadzorni sistem za upravljanje stavbe nam nudi popolno krmiljenje in regulacijo različnih energetskih sistemov, še bolj priročno pa je, če se odločimo za web nadzorni sistem. Ne le, da si s tem pridobimo popoln nadzor, temveč se lahko poslužujemo tudi sodobnega upravljanja na daljavo.

Zakaj uporabljati centralni nadzorni sistem?

Sodobne stavbe nam omogočajo uporabo najrazličnejših strojnih in drugih inštalacij, ki so pomembne za sodobno uporabo prostorov tako za delovne kot bivanjske potrebe. Z njihovo pomočjo ustvarjamo optimalne pogoje, ki služijo boljšemu počutju in zdravju, prav tako pa lahko pomagajo pri dvigu storilnosti v delovnih prostorih. Centralni nadzorni sistem nam omogoča, da preprosto in z eno samo napravo nadzorujemo tako klasične kot sodobne instalacije, ki so namenjene večji varnosti, boljšemu izkoristku virov ter varčevanju z energijo, prav tako pa tudi nadzoru.

Centralni nadzorni sistem

Ne glede na to, ali uporabljate klasični nadzorni sistem ali spletni nadzorni sistem, imate vedno na voljo prilagajanje množice parametrov. Centralni in web nadzorni sistem namreč omogočata, da upravljate in nadzirate klimatske naprave, prezračevalne naprave, ogrevanje in hlajenje, razsvetljavo, zalivanje, bazensko tehniko, sanitarno vodo, videonadzor, dostope … Avtomatizacija stavb je izjemno praktična – centralni nadzorni sistem poskrbi, da so sistemi povezani pod okrilje enega nadzornega centra.

Web nadzorni sistem

Spletni oziroma web nadzorni sistem odlikuje še večja preprostost. Če centralni nadzorni sistem zagotavlja upravljanje prek enega upravljalnika oziroma ene »konzole«, vam web nadzorni sistem omogoči, da ste lahko med prilagoditvami in ponastavitvami sistema dejansko fizično odsotni.

Web strežnik vam omogoča, da brez kakršnega koli dodatnega programa in z uporabo katerega koli spletnega brskalnika dostopate do vseh nastavitev in enostavno upravljate svoj spletni nadzorni sistem. Zakaj bi se obremenjevali s tem, ali so trenutne nastavitve avtomatizacije stavbe primerne, ko pa lahko to enostavno preverite in po potrebi tudi vnesete spremembe?

Kdo potrebuje centralni nadzorni sistem?

Energetska učinkovitost objektaZa avtomatizacijo stavb se odloča vse več novograditeljev stanovanjskih objektov, saj jim lahko centralni nadzorni sistem omogoči velike prihranke na področju porabe energije. Zagotovo je centralni oziroma web nadzorni sistem najboljša rešitev za komercialne in poslovne stavbe ter prostore. Kadar stavbo uporabljajo osebe, ki niso njeni lastniki, torej zaposleni, stranke in gostje, je namreč avtomatizacija stavb še toliko bolj pomembna, če želimo primerno poskrbeti tako za prihranek pri obratovalnih stroških kot tudi za varnost. Uporabniki namreč pogosto ne razmišljajo o priporočljivi in primerni uporabi stavbe, kadar posledic ne čutijo tudi na lastnem žepu. Za to morajo dosledno skrbeti lastniki oziroma upravljavci.

Centralni nadzorni sistem je vsekakor tista rešitev sodobne tehnologije, ki se je izplača posluževati, če bi se želeli čim manj obremenjevati s svojimi stavbami, pa naj bodo bivanjske ali poslovne. Omogoča nam, da imamo popoln pregled, zato smo lahko povsem brez skrbi.