Pranje in sušenje perila v Luciji

Pranje perila ter sušenje perila sta za nekatere naporno delo, za druge pa opravek, ki ga opravijo mimogrede, saj se odločijo za pranje in sušenje perila v samopostrežni pralnici. Ta je na voljo tudi v Luciji, uporabljajo pa jo tako domačini kot študentje in turisti, saj so navodila za pranje in sušenje perila tako enostavna, da ni nobenih težav niti v primeru, da se odločimo za pranje perila iz zahtevnejših materialov ali se odločimo za pranje velikih kosov hišnega tekstila, na primer odej.

Kako poteka pranje perila v avtomatski pralnici?

Stroji za pranje in sušenje perila v pralnici v Luciji imajo večjo kapaciteto od klasičnih pralnih ter sušilnih strojev za gospodinjstvo, kar pomeni, da lahko naenkrat operemo in posušimo več. Za pranje enostavno napolnimo boben s perilom, zapremo vratca stroja in vstavimo kovance (20 centov do 2 evra). Nato izberemo primeren program za pranje perila in pritisnemo na tipko start, dodajanje pralnih sredstev pa ni potrebno. Detergent za pranje, mehčalec perila in tudi razkužilo se dozirajo avtomatično pri vsakem pranju in so že vključeni v samo ceno pranja. Nakup lastnih pralnih sredstev torej ni potreben!

Pralnica perila Lucija

Ko stroj prične s pranjem, se vam na zaslonu izpiše, kako dolgo bo trajalo pranje perila, v tem času pa se sami lahko posvetite kakšnemu prijetnemu opravku, na primer preberete revijo ali pa tudi skočite na kavico.

Kaj pa navodila za sušenje perila?

Vedno je najbolje, da se pranje perila nadaljuje tudi s sušenjem, saj je domov najbolje odnesti perilo, ki je že tudi suho in ga lahko zgolj še zložite v omaro. Za sušenje perila se vam na stroju najprej izpiše cena, nato pa čas sušenja, ki traja maksimalno 99 minut – običajno pa ni potrebno tako dolgo sušenje. Kadar sušite večje in težje kose, na primer odeje, lahko čas sušenja dodatno podaljšate.

Stroj za sušenje perila do polovice napolnite s perilom, vstavite kovance, izberite temperaturo sušenja in pritisnite tipko za začetek sušenja. In nato se lahko ponovno posvetite čemu prijetnejšemu.