Nega kože na obrazu

Ker je obraz del telesa, ki je skoraj vseskozi izpostavljen zunanjemu svetu, je še toliko pomembneje, da ga znamo pravilno negovati. Zaupali vam bomo nekaj najosnovnejših skrivnosti, ki jih morate vedeti o domači negi obraza.

1. Kožo na obrazu očistite vsaj enkrat na dan

Na vsakodnevno čiščenje kože na obrazu pogosto kar pozabljamo. V resnici je treba ta predel telesa očistiti vsaj enkrat na dan. Če je vaša koža na obrazu problematična, jo morate temeljito očistiti vsaj dvakrat na dan. Le tako boste kožo ohranili čisto in svežo ter na primeren način odstranili tudi odmrlo kožo ter odvečno naravno maščobo.

2. Hidrirajte tudi mastno kožo

Čeprav je vaša koža na obrazu mastna, se s pogostim vlaženjem in brisanjem izsuši. Če do sedaj tega še niste vedeli, si zapomnite, da je potrebno hidrirati tudi mastno kožo. Koža se brani pred izsušitvijo, ko jo brišemo, obenem se ustvarja še več maščobe. S primerno izbranimi sredstvi lahko poskrbite za zadostno hidriranost in tudi za to, da se vaša koža na obrazu ne bo več mastila.

3. Posegajte po kremah za svoj tip kože

Morda vam je kdo od prijateljev priporočal uporabo kreme, ki pa se je vam zdela vse prej kot odlična. Da so mnenja ljudi za isto kremo tako različna, se najpogosteje zgodi zato, ker ima vsak od nas lahko drugačen tip kože, ki potrebuje tudi drugačno nego.

Nega obraza
Izbira kreme za nego obraza je odvisna od tipa vaše kože.

Vsak tip kože ima torej svoje značilnosti in težave. Posledično nam trg ponuja različne izdelke, ki ne delujejo na vsak tip kože enako. Če ne morete tipa kože določiti sami, vam ga lahko določi specialist. To je lahko kar kozmetičarka, ki pregleda vašo kožo in na podlagi dobljenih testov ugotovi, kakšen tip kože imate in katera nega za kožo je za vas najprimernejša.

4. Ločujte med dnevno, tedensko in mesečno nego

Vsi izdelki za nego kože na obrazu niso primerni za vsakodnevno uporabo, zato vsak dan ne izvajate enake nege. Vsak dan na primer lahko uporabljate izdelke za čiščenje, toniziranje in hidracijo obraza. Enkrat na teden ali na dva lahko uporabite piling. Enkrat ali dvakrat na mesec lahko uporabite masko za obraz.

Pri uporabi izdelkov bodite previdni, ker lahko prepogosta ali nepravilna uporaba izdelkov vašo kožo na obrazu poškoduje. In kadar ste v največjih dvomih, ali imate doma ustrezno nego za kožo na obrazu, je za odgovor najbolje prositi strokovnjaka, na primer kozmetičarko. V številnih salonih ponujajo brezplačne posvete s kozmetičarko, ki se bo z vami pogovorila o vaših težavah in željah.