Partnerski program
  • 9. 8. 2016
  • zsoms
  • 0

Marsikdo si želi zaslužiti na spletu, vendar v takšen posel ne želi vlagati svojih sredstev. In to niti ni potrebno, kajti ni vam potrebno kupovati izdelkov in jih nato prodajati, temveč lahko kot partner sodelujete pri prodaji, s katero se ukvarjajo drugi. Gre za tako imenovan »affiliate« oziroma partnerski program, ki se vse bolj uveljavlja tudi pri nas. Vsekakor pa ni nujno, da se omejite le na Slovenijo.

Kako deluje partnerski program?

Pri fizični prodaji imajo podjetja zastopnike in promotorje, ki skrbijo za pospeševanje prodaje, na spletu pa bi lahko rekli, da takšno delo pomaga opraviti tudi partnerski program. Sodeluje lahko tako rekoč vsakdo – potrebno se je le registrirati za partnerstvo pri podjetju ali spletni prodajalni, ki to možnost ponuja.

Kako deluje partnerski program

Ko se registrirate, lahko izbirate med različnimi načini promocije izdelkov in storitev. Odločitev je odvisna predvsem od tega, kakšne so vaše zmogljivosti oziroma na kakšne načine vse ste aktivni na spletu. Če imate svojo spletno stran, lahko v članke umestite povezave za partnerski izdelek ali storitev v samem besedilu, objavite fotografije in naredite povezavo na njih, poslužujete se lahko oglasnega prostora na svoji spletni strani ali blogu, objavljate vsebino s povezavo na družbenih omrežjih … Glavno je, da postavite povezavo tako, da bo nanjo kliknilo čim več ljudi in bodo ti tako nadaljevali pot v spletno trgovino, v kateri bodo opravili svoj nakup.

Kako vam pomaga partnerski program zaslužiti?

Spletni piškotekTako kot je akviziter ali promotor v fizični obliki plačan v odstotkih glede na to, koliko izdelkov je pomagal prodati, se tudi v partnerskem programu upošteva vse nakupe, do katerih je prišlo preko povezave z vaše strani. Nato se vam izplača dogovorjeni odstotek od vsote zneska nakupov. Da je plačilo zagotovljeno, skrbijo spletni piškotki, ki imajo določen čas trajanja in s pomočjo katerih se zabeleži, da je kupec prišel v trgovino prav zaradi vaše povezave. Večina piškotkov beleži prihode v roku enega meseca od klika na povezavo ali tudi v roku treh mesecev. Rok je pač odvisen od tega, kako deluje partnerski program.

Razširite svoje možnosti zaslužka

Če iščete partnerske programe zgolj med slovenskimi podjetji, so vaše možnosti precej omejene, zato se velja ozreti tudi po tujih »affiliate« programih – nenazadnje marsikdo iz Slovenije naroča izdelke tudi pri tujih spletnih trgovinah. Če znate izbrati takšne, ki so pri nas priljubljene in skrbite za veliko klikov na povezave s tem, da so vaše objave prijetne na oko in zanimive, potem se lahko veselite tudi lepega zaslužka.